Maatregelen voor Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen

Image

Als onderdeel van het verbeterprogramma Roadmap Plus is Tata Steel volop bezig met het doorvoeren van maatregelen die de uitstoot van Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen - ofwel PAK's – fors verminderen. De maatregelen zijn een belangrijk onderdeel van hun activiteiten om de uitstoot van zogenoemde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. 

Tata Steel heeft ten doel gesteld om in 2022 een vermindering van de uitstoot van PAK's met circa 50 procent ten opzichte van 2019 te realiseren. Het goede nieuws is dat de voorlopige meetresultaten laten zien dat dit doel zal worden gehaald. 

Een nieuwe milieu-installatie 

Onderdeel van het maatregelenpakket is de bouw van een high tech milieu-installatie voor het reinigen van gassen bij de gloeiovens van de Koudbandwalserij. Binnen deze fabriek worden staalrollen tot de juiste breedte en dikte gewalst waarna deze verder worden verwerkt tot emailleerstaal voor hoofdzakelijk de witgoedindustrie. Bij het verwarmen van staalrollen in de zogenoemde gloeiovens ontstaan PAK-stoffen uit walsolie die op het oppervlak van de rollen aanwezig is.

De nieuwe milieu-installatie bestaat uit twee onderdelen: het eerste onderdeel bestaat uit koolstoffilters die het merendeel van de PAK-stoffen afvangen. Het tweede onderdeel uit een naverbrander. Deze naverbrander zet de resterende PAK-stoffen, die niet door de filters worden afgevangen, om in puur water en kooldioxide. Hierdoor stoot het gloeiproces nagenoeg geen PAK-stoffen meer uit. De bouw van de installatie is inmiddels afgerond en de installatie draait succesvol. Wij van ELECTRON, zijn trots bijgedragen te mogen hebben aan deze prachtige installatie.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Tata.

Image
Neem contact op

Ontdek hoe onze warmte uw business kan verbeteren